Baromfi - díszbaromfi. Több mint hobby.

Magyar sárga kettőshasznú - Erdélyi kopasznyakú - Maláj harcos (viador) - Gyöngytyúk (több színben) - Bráma - Orpington- Pézsmaréce (némakacsa)- Liba

ÜZENETEK

http://www.szagbolt.hu/images/postalada.gif

A honlap szerkesztőprogramja nem rendelkezik üzenőfallal. Mivel sokan megkeresnek ugyanazokkal a kérdésekkel mától a emailokat bemásolom ide és itt válaszolok mindenkinek. Természetesen válaszolok emailban is.

Még a télnek nincs vége és mostanáig több kóbor kutya támadás érte a területemet. Ez többnyire napközben történt amikor az állomány kint volt a szabadban. A támadások eredményeként, nagyon sok pótolhatatlan példány áldozattá vált: kiirtották teljesen a Lakenfeldi és Wayandotten állományomat, megöltek egy kék színű Bráma tenyéssz kakast, egy Kolumbián Bráma tenyéssz kakast és a többi állomány több mint felét. Én elhiszem hogy, a kutya az ember barátja, de falkába verődve még az emberekre is veszélyt jelenthetnek. Az embereknek nincs pénzük etetni őket, így aztán elüldözik őket a háztól és ennek ez az eredménye.

Elkezdtem építeni egy keltetőt aminek folyamatát naprol napra lehet követni a honlapomon. Ezzel kapcsolatban is minden kérdésre szivesen válaszolok.

Email címem: alfa.living@gmail.com-----------------------------------

Nagy örömömre szolgált, hogy megtaláltam az Ön oldalát.
Legjobban a keltető készítésről szóló résznek örültem a legjobban:)
Mi még egy fiatal pár vagyunk, nem rég költöztünk külön, és igen csak rákellet jönnünk, hogy bizony ha bejön a jó idő sok dolgunk lesz kinn..
Kitakarítani a kertet, felásni, beültetni..
Szeretnénk egy csirkeólat is, pár darab csirkével.
Sajnos rá kellet jönnünk, hogy az ember manapság azt eszi, amit megtermel..
Nagyon köszönöm, hogy leírta a baromfiak fajtáit, és mindent amit más emberek megsegítése érdekében tett a oldalon!
Nekünk nagyon jól jött, és hálás vagyok Önnek:)
Mojzes Mariann


Kedves Mariann!
Megtisztelt figyelmével és soraival.
Úgy gondolom csak úgy tudunk talpra állni mint nemzet, ha segítjük egymást, és összefogunk. Nem szabad csak az azonnali nyereségre hajtani. A megszerzett tudást és tapasztalatokat át kell adni, és számomra ez küldetés. Nem mindenki örvend ennek, és vannak akik furcsán néznek rám.
Van egy idős hölgy aki rajong a honlapjaimért, és megmondom őszintén nagyon sokan megkerestek személyesen az egész országból, és barátságok jöttek létre.  
Kívánok sok sikert, egészséget, szeretettet és kitartást.

----------------------------------

Nagy örömömre szolgál, hogy egy olyan honlapot olvashattam, mint az öné. Az én családom is teljesen odavan a baromfikért, dédelgetjük, szeretgetjük őket. Még egyszer köszönöm az élményt!
Üdvözlettel: a Varga család apraja , nagyja


Kedves Varga család!

Köszönöm, ez negyon jól esett.

---------------------------------

Kedves Győri Úr!
 Szívesen vásárolnánk Öntől unokámmal három némakacsát. Picikéket.
 Sajnos, tartásukról kevesebbet tudunk, mint a tyúkokéról. Gondolom, tóra szükségük van. Vajon, a kapható fekete műanyag tavacskák megfelelnek-e erre? Kertünk fás, többnyire árnyékos része megfelelne-e kacsakertnek? Kiirtsam-e az ottani növényeket odatelepítésük előtt, az árnyékliliomokat és a citromfűt? Lehetséges-e, hogy valamely dísznövény megárthat nekik? A gyöngyvirágostól például távol kell őket tartani? Tudják-e, mit ehetnek, mit nem?
 Öt kacsa még jobb volna, de vajon mekkora tó kell ekkora létszámnak? Milyen egy kacsaház?
 De leginkább a teleltetésüket nem tudom magamtól elképzelni. Fűtött helyiségre van szükségük? Ehető-e a kacsatojás?
 Kertvárosban lakunk, Budaörsön, és a zajos tyúkokat nem engedhetjük meg magunknak, ezért esett választásunk a némakacsára.
 Kérem, bocsássa meg, hogy a nem nagy üzlet ellenére terhelem kérdéseimmel. Sőt arra is gondoltam, hogy majdan talán egy budapesti vagy Pest megyei fuvarhoz kacsáimat hozzá tudja csatlakoztatni, az útiköltséghez boldogan hozzájárulok. Persze, ha kell, lejövök értük, bár eléggé hosszú az út.
  Azt is nagyon szeretném tudni, körülbelül mikor számíthatunk a kiskacsákra.
  Kedves Győri Úr! Kívánok további sikereket szép munkájában

Kulcsár Klára


Kedves Klára!
A néma-kacsák április végén - májusban tojnak előszór, 17-21 tojást majd 31 napig kotlanak. Kiköltik a tojásokat és felnevelik a piciket. Julis - augusztus a következő periódus amikor tojnak másodszor és újból kotlanak.
Nem tetvesednek, nem betegednek meg, nem cirkuszolnak, nem tesznek kárt a kultúrnövényekben. Szófogadók, de nem szeretik ha ölbe vesszük őket. Vergődnek és a rendkívül erős és éles körmeikkel megsebezhetik az embert.
Nincs szükségük kimondottan tóra, beérik egy földbe süllyesztett műanyag medencével is.
A fiatalok nemét nem lehet pontossággal megállapítani kicsi korukban. A hímeknek valamivel nagyobb a testük és erősebb a fejük. De ez nem törvényszerű. Akkor lehet megállapítani a nemüket amikor már kezd kialakulni az arcvonásuk.
A fekete műanyag tavacskák tökéletesen megfelelnek erre a célra, úgy a kert is. Nem bántják a növényeket. A vízi növényeket azokat azonnal felfalják. Ami ártana nekik azt nem eszik meg. Rengeteg bogarat, csigát, gilisztát fogyasztanak és önfeledten kergetik a legyeket.  A füvet legelészik úgy mint a libák. Ha van tavacska akkor a körül, és az alvó helyük körül tartózkodnak többnyire. Ha mégis elindulnak felfedező útra és tiltott helyre kerülnének, egy két alkalommal ha rájuk szolunk és elzavarjuk őket akkor oda többet nem mennek. Ez nem igaz a fiatal állományra amelyik nagyon mozgékony és kíváncsi. Pillanatok alatt bejárnak nagy területet és mindent megkóstolnak.
Egy olyan medence amiről szóeset elég 15-20 kacsa számára. Ezt időnként fel kell tölteni vizel és két-három havonta kimeríteni belőle a leülepedett koszt amit bele hordanak.
A kacsaház egy fedett helység aminek van egy kis udvarja ahol aludni és mozogni tudnak télen és az esős időben. Ez a minimum, aztán a pénz és ízlés függvényében bár mit lehet építeni. Nem szükséges számukra fűtött helység.
A kacsatojás csak keményre főzve ehető a magyar élőírások szerint. Én ettem sülve is, hogy lássam mi történik velem. Nem történt semmi, jóllaktam.
Nem zavar egyáltalán a kérdéseivel, és nem nagyüzemben tenyésztem a baromfikat. Lehet hogy ebben az évben egy nagyobb létszámú állományt hozok létre de még az sem lesz ipari tenyésztés. Nagy kockázatot jelent egy ilyen tevékenység. Egy betegség elviheti az egész állományt.
Nem szoktam szállítani az országban. Néha kimegyek a Bonyhádi piacra ahol eladom a fölösleges csibéket. Többnyire házhoz jönnek értük. Tamásiban van egy termálfürdő ahol egy kellemes napot lehet tölteni és a haza indulás előtt be lehet ugrani a kacsákért. Az út 150 km ami 1,5-2 órát jelent.
Kacsák lesznek folyamatosan május második felétől.                           
Köszönöm érdeklődését és jó kívánságait.
Üdvözlettel:
Győri Győző

---------------------

Nagyon szépek az állataid :) büszke lehetsz rájuk nem mindenhol látni ilyen szép és tiszta példányokat :D Grat :D nézem majd az oldalad mikor lesznek fent a többi képek :P

Laci


Köszönöm!

Győri Győző

---------------------

Tisztelt Győri Győző!

Köszönöm a válaszát. Csibe is érdekelne, sőt a legjobb lenne. Mennyiért adja db-ját? Milyen színekben vannak Önnek?
köszönettel:Nagy Tibor

Kedves Tibor!
Fekete színben lesznek, de már megvan a sárga színű fiatal tenyéssz állomány.
A napos csibe 100 Ft/db. Minden eltelt hét növeli az árát 50 Ft-al. Tehát 2 hetes 150 Ft, 3 hetes 200 Ft, 4 hetes 250 Ft, 5 hetes 300 Ft, 6 hetes 350 Ft és így tovább.
Üdvözlettel:
Győri Győző

-----------------------

Tisztelt Uram!

Rátaláltam az interneten az oldalára és láttam, hogy tenyészt erdélyi kopasznyakúakat. Ahogy olvastam, megkapta a szemem, hogy az Önnél lévő kopasznyakúak jóval nagyobb testűek, mint az eredeti erdélyi kopasznyakú. Azt szeretném megkérdezni, hogy van/lesz-e eladó tenyésztojása tőlük és ha igen mikortól? Mennyiért adja db-ját? Képet tudna-e küldeni róluk?


Köszönettel:

Tibor

Kedves Tibor!
Eladó erdélyi kopasznyakú tenyésztojás nem lesz, mivel állandó szelekció alatt vannak a csibék. Eladó csibék viszont lesznek korlátozott mennyiségben áprilistól  folyamatosan június végéig. Júniustól előnevelt csibék rendelhetők korlátozott mennyiségben.
Fotókat többen is kértek. Ennek eleget fogok tenni de jelenleg minden időmet a keltető építésére fordítom. A fotókkal csak az a gond, hogy a baromfi méretét nincs mihez viszonyítani de valahogy megoldjuk. Valószínű ölbe veszem őket és akkor hozzám lehet viszonyítani méretüket. A honlapon fogok nyitni egy << Fotó galéria >> nevű könyvtárat amiben megtalálja majd az összes fényképet.
Üdv:
Győri Győző

------------------------------

Tisztelt Győző!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a honlapjára. Nagyon tetszik mivel szinte ugyan ezek a fajták állnak legközelebb hozzám is. Szeretnék érdeklődni, hogy postai úton megoldható-e a tojás elküldése, mert engem érdekelne erdélyi kopasznyakú és magyar sárga tenyésztolyás kb.50-50 db és a későbbiekben lakenfeldi és tettra tolyás is.Várom válaszát.
Tisztelettel:Ésik Sándor


Kedves Sándor!
A magyar sárga tenyésztojás lesz folyamatosan március elejétől. A erdélyi kopasz nyakú valószínű nem lesz mert nagy az igény iránta és ez a faj szelekció alatt van nálam ugyan úgy mint a tettra, bráma és orpington. Ezekből viszont tudok biztosítani csibéket korlátozott számban. A lakenfeldieket, wyandotokat teljesen kiirtották a falkába verődött kóbor kutyák.
A honalapomon folyamatosan felfogom tüntetni az eladó fajtákat és mennyiségeket.
A postán való szállítást nem javasolom mert ha nem is törnek össze a tojások, úgy szét vannak rázva, hogy a kelési arány 20% körül van. Ezt tapasztalatból mondom mert kezdetben én is rendeltem postán tojásokat és nagyon rossz volt a tapasztalatom. Sokkal előnyösebb személyesen szállítani a pár hetes csibéket amiből az elhullás 0 - 5%.
Amennyiben Ön ragaszkodik a postai szállításhoz, én elpostázom, de garanciát nem vállalok.
Állítólag létezik futárszolgálat ami vállal élőállat szállítást.
Üdvözlettel:
Győri Győző


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 77
Heti: 38
Havi: 1 146
Össz.: 1 526 263

Látogatottság növelés
Oldal: Üzenetek
Baromfi - díszbaromfi. Több mint hobby. - © 2008 - 2018 - baromfi-diszbaromfi.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: gyongytyuk tartasa - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »